Auto poetsen en in de was zetten

Terug naar nieuws 30-08-2016

In het bericht van vorige maand was te lezen dat het zo nu en dan nodig is om het interieur van de auto te wassen. Het exterieur van de auto is minstens zo belangrijk om goed te onderhouden. Hierdoor blijft de oorspronkelijke kleur en glans bewaard en zal er minder snel roestvorming ontstaan. Daarnaast is het ook gewoon leuk om buiten bezig te zijn met het onderhouden van uw auto en vervolgens rond te rijden in een glimmende bolide! Dit artikel geeft stapsgewijs tips voor het reinigen van het exterieur van de auto.

Uw auto wassen

Allereerst is het belangrijk om de auto volledig af te spoelen voordat u deze gaat wassen. Als u direct uw vuile auto gaat wassen, zonder deze af te spoelen, kan dit krassen veroorzaken. Het afspoelen van de auto kan simpelweg met een tuinslang, een aantal emmers water of een hogedruk spuit. Vervolgens kan er gewassen worden met een emmer, een spons en bijvoorbeeld de Eenzet Raindance Wash & Wax of een van de andere autoshampoos. Een sterk geconserveerde waxconservering die niet alleen de auto goed reinigt, maar ook een beschermende laag aanbrengt (welke 3 á 4 wasbeurten actief blijft). Begin bij het dak van de auto en werk zo naar beneden.

Na het wassen is het verstandig de auto af te spoelen met koud water tot al het schuim van de auto is verdwenen. Daarna moet de auto worden afgenomen met een zeem. Voordat je een nieuw deel met de zeem af wilt nemen, moet de zeem telkens uitgespoeld en uitgewrongen worden.

Het poetsen van de auto

Als de auto helemaal schoon en opgedroogd is, kan het poetsen van de auto beginnen.  Doormiddel van poetsen zal de lak van de auto diep gereinigd worden. Als de lak van de auto erg vuil is, is dit te herkennen aan de doffe kleur van de auto en dat de lak nauwelijks glanst na het wassen. De Cartec Wax Polish Express Wax is een hoogwaardige autowas die een langdurige glans en zeer goede bescherming geeft aan de auto. Uiteraard zijn er diverse andere waxsoorten verkrijgbaar op Poetskampioen.nl. Pak twee schone microvezeldoeken en gebruik bijvoorbeeld de Polish Express Wax. Breng met één van de doeken de wax aan op de autolak door de wax met lichte druk in de lak te wrijven. Na enkele ogenblikken wrijven zal er een doffe plek op de lak komen, laat dit eventjes drogen om het vervolgens met de andere doek uit te wrijven totdat de lak begint te glanzen. Werk op deze manier stukje voor stukje de hele auto af. De plekken die ingewreven worden met wax moeten niet te groot zijn, grote plekken wax zijn moeilijker uit te wrijven en zullen dus eerder doffe plekken achterlaten.

De laklaag van de auto beschermen

Als de auto weer mooi glanst kan deze nog van een beschermlaagje worden voorzien zodat de lak van de auto langer beschermd blijft en auto langer blijft glanzen. De Autoglym Extra Gloss Protection is een duurzame en eenvoudig te gebruiken zegelwas die ervoor zorgt dat het polijstmiddel blijft zitten en vuil buitengesloten wordt. Oppervlaktes die met de zegelwas zijn beschermd, zijn makkelijker te reinigen in de toekomst omdat vuil zich niet kan hechten aan deze gladde ondergrond. Zodoende is de auto beschermd tegen meerdere weertypes en ziet de auto er weer als nieuw uit.

PoetsTip: Zorg ervoor dat de auto gewassen wordt in de ochtend of avond, door de hete middagzon wordt de schoonmaakprocessen zwaarder en zal het resultaat aanzienlijk minder zijn.