Caravan en camper schoonmaken

Terug naar nieuws 14-06-2016

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat de caravan of camper weer van stal wordt gehaald. Elk jaar verbaast u zichzelf erover dat de caravan of camper in de stalling en tijdens de vakantie toch weer viezer is geworden dan u had verwacht. Dus voordat hij ingeladen kan worden voor vertrek en na terugkomst van uw vakantie, is een grondige schoonmaakbeurt hard nodig. Hoe pakt u dit aan?

De buitenkant van uw caravan of camper schoonmaken

De eerste stap is het afspoelen van de caravan of camper met schoon koud water. Daarna is het verstandig om de meest vervuilde delen alvast in te smeren met een speciaal schoonmaakmiddel, zodat het losweekt. Als het grove vuil, onder andere de bekende zwarte aanslag, is losgeweekt, kan er met een spons of washandschoen de hele caravan of camper worden gereinigd. Een handig middel hiervoor is de Autoglym Caravan & Motorhome Cleaner, een geconcentreerd reinigingsmiddel voor grondig onderhoud. Begin bij het dak en werk dan naar beneden. Ondertussen de caravan of camper afspoelen zorgt ervoor dat het reinigingsmiddel niet kan opdrogen. Het droogmaken van uw voertuig kunt u doen met een speciale zeem. Aan de ramen van de caravan moet extra aandacht besteed worden, deze kunnen namelijk snel beschadigd raken, zeker wanneer ze van plastic zijn. Gebruik hiervoor Autoglym Glasreiniger, een schoonmaakmiddel dat geen gebruik maakt van schuurmiddelen, zodat de (plastic) ramen beschermd blijven tegen krassen en vuil.

Het interieur van uw caravan of camper reinigen

Het interieur van de caravan of camper krijgt tijdens uw vakantie ook het nodige te verduren. Het is immers een aantal weken uw onderkomen. Om alle kastjes, tafeltjes, wanden en de bekleding goed en verantwoord te reinigen is Cartec Interieurreiniger het meest geschikt. Een reinigingsmiddel tegen nicotineaanslag, olie, vet en sterk vuil. Voor het interieur van elk recreatievoertuig. De onderdelen waar de meeste aandacht naar uit moet gaan zijn de keuken en de toilet- en doucheruimte van de camper of caravan. De koelkast een onderdeel wat extra aandacht nodig heeft. Hier kunnen namelijk snel bacteriën gaan zitten. Pas op met het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen in deze ruimten, in deze ruimte zijn veel kunststof onderdelen die daar niet goed tegen kunnen. De Eenzet Industriereiniger is een uitstekend product om dit soort ruimtes schoon en vrij van bacteriën te maken.

Een beschermende laag aanbrengen op uw caravan of camper

Als het hele recreatievoertuig van binnen en buiten is schoongemaakt, is het verstandig om een beschermende laag aan te brengen. Hierdoor zal de camper of caravan langer schoon blijven en is het voertuig beter bestand tegen hardnekkig vuil en diverse weertypen.  Voor de finishing touch is de Autoglym Super Resin Polish de ideale kandidaat. Niet alleen zorgt het voor een beschermlaag op de caravan of camper, maar het laat doffe plekken ook weer glanzen en lichte krassen, schaafplekken en slijtplekken verdwijnen. Zet het voertuig dan ook gefaseerd in de was. Voorzie twee onderdelen van dit reinigingsproduct, om het vervolgens weer uit te wrijven met een microvezeldoek. Zo krijgt de Super Resin Polish genoeg tijd om in te trekken, en kan er ondertussen gewoon door gepoetst worden. Zo is de caravan of camper weer gereed voor een leuke reis naar binnen- en buitenland of voor een winters seizoen in de stalling.