Het interieur van uw auto reinigen

Terug naar nieuws 20-07-2016

Om uw auto netjes te houden, is het zo nu en dan nodig om de binnenkant van de auto grondig schoon te maken. Zeker wanneer er dagelijks in de auto wordt gereden is het wel zo fijn dat de auto er, niet alleen van buiten maar ook van binnen, netjes en schoon uit ziet.

Voor de binnenkant van de auto wordt het volgende gebruikt: een stofzuiger, een microvezeldoek en goede professionele middelen voor een blijvend resultaat.

De ruiten schoonmaken

Net als bij het schoonmaken van een caravan of camper wordt er van boven naar beneden gewerkt. Dus eerst worden de ramen aan de binnenkant schoongemaakt. Een goed product hiervoor is Eenzet Glasreiniger, een speciaalreiniger voor alle glas- en spiegelsoorten. In tegenstelling tot de meeste glasreinigers, die op zeepbasis zijn en dus strepen achterlaten, is dit product op alcoholbasis en reinigt daardoor streeploos.

Het dashboard reinigen

Als de ramen zijn gedaan is de volgende stap het schoonmaken van het dashboard. Dé plek waar stof zich verzamelt. Met een microvezeldoek en Eenzet Cockpitspray is het dashboard in een handomdraai weer stofvrij. Het voordeel van de Cockpitspray van Eenzet is dat het antistatisch en stofafstotend werkt, wat betekent dat het dashboard langer stofvrij blijft. Daarnaast laat het geen sporen of resten na en krijgt het dashboard een diepe glans.

Stof en vuil verwijderen uit de auto

Vervolgens is het zaak om alle ventilatieroosters, matten en gaten tussen de stoelen met de stofzuiger uit te zuigen. Gebruik hiervoor de kleine zuigmond, hierdoor past de slang makkelijk tussen kleine gaten en kieren. Voordat de matten worden uitgezogen kunnen ze eerst buiten worden uitgeklopt, dit scheelt een hoop werk!

De autobekleding schoonmaken

Dan is de bekleding van de auto aan de beurt. Onder de bekleding valt zowel de stoelbekleding als de deurpanelen. Dit is het gedeelte van de auto waar de meeste vlekken zitten. Om toch nog die oude vlekken van een aantal jaar oud eruit te kunnen krijgen, wordt Cartec Interior Cleaner aanbevolen. Deze interieurreiniger verwijdert moeiteloos nicotineaanslag, olie, vet en sterk vuil. Laat het een aantal minuten inwerken om het vervolgens met een droge doek uit te wrijven.

Luchtverfrisser voor een blijvend resultaat

Tot slot is het belangrijk om de auto een finishing touch te geven zodat deze er niet alleen schoon uitziet, maar ook zo ruikt. De Autoglym Autofresh spray is voor meerdere oppervlakken inzetbaar. Matten, tapijten en stoelen kunnen voorzien worden van deze luchtverfrisser waardoor nare luchtjes verdwijnen. De niet-vlekkende formule bestrijdt vocht, geuren van huisdieren, rook en andere geurtjes. De frisse en schone geur van Autoglym is de perfecte afwerking voor een schoon interieur.